Over Vertrouwen. Liefde. Je baarmoeder. Over stromen.

Met het ultieme vertrouwen in jezelf, genieten van je zwangerschap en geboorte

“If a woman doesn’t look like a goddess during labor, then someone isn’t treating her right.”

- Ina May Gaskin

FLOW is een staat van bewustzijn waarin dingen makkelijk gaan, alsof het vanzelf ontstaat. Er is een gevoel van enthousiasme, je voelt je energiek en je bent helemaal aanwezig in het moment. Je kunt voor je gevoel de hele wereld aan. 

En dat is nu net het gevoel dat voor mij de rode draad is in zwanger zijn en geboorte geven.  Je voelt je op en top vrouw. Je voelt je lichaam en je energie stromen. Mentaal voel je je sterk. Je staat in je eigen kracht.

Het klinkt ongelooflijk cliché maar ja mijn passie om jullie weer in contact te brengen met wat ‘natuurlijke geboorte’ is, komt voort uit mijn eigen ervaringen met mijn twee  eigen bevallingen. Vroeger had ik geen kinderwens, maar van het moment dat ik zwanger was voelde ik iets in mij opborrelen waarvan ik niet wist dat het bestond. Mijn oer-mama-instinct. Aangezien ik geen kindjes wilde voordien, wist ik ook totaal niks van zwanger zijn of geboorte geven. Maar mijn instinct vertelde me vrijwel onmiddellijk dat ik het ‘anders’ wou dan ik gehoord had via-via of gezien had op TV. Ik ben uiteindelijk twee keer thuis bevallen, 1 keer in het water, 1 keer op het droge om het zo te zeggen,.Ook cliché om te zeggen, maar dit waren de twee meest transformerende momenten in mijn hele leven. Ervaringen waar ik nu de dag van vandaag nog op surf als het aankomt op intuïtie, mijn kracht, vertrouwen en liefde.

Sinds de zwangerschap van mijn zoon kwam ik terug in contact met mezelf, met mijn vrouwelijkheid, mijn passies en mijn overtuigingen. En één van die passionele overtuigingen is dat elke vrouw sterker is dan ze zelf beseft. En als ze in aanraking komt met die kracht, ze tot alles in staat is, en voor altijd een verbeterde versie wordt van zichzelf. Tijdens de zwangerschap, de verwachting van een baby, de ziel van een mama, ontwaakt die kracht. Als deze kracht ten volle wordt ontwikkeld en gestimuleerd, ben ik ervan overtuigd dat de mama een prachtige bevalling kan hebben.

 

laugh, sing, dance & glow, let the oxytocin flow

Ik ben Kaatje Molenberghs, geboren in 1976, mama van zoon en dochter. Sinds 2017 ben ik gecertificeerd doula (en lid van de Vlaamse Federatie van Doula’s) en begeleid sindsdien koppels op mentaal  en praktisch vlak tijdens hun zwangerschap en geboorte.

Ik volgde eveneens de jaaropleiding Integrale Zwangerschapsyoga aangeboden door Lut Van Melle. Ben enorm overtuigd van de integrale aanpak van deze yoga, die zowel oefeningen voor tijdens de zwangerschap aanbiedt, een degelijke voorbereiding op het gebruik van yogaoefeningen tijdens de bevalling en een voorbereiding op een bewuste en een natuurlijke bevalling. 

Sinds 2019 ben ik gecertificeerd HypnoBirthing® docent. Hierbij kan ik ook de partner mee betrekken in de voorbereiding van de geboorte. Diepe meditatie of hypnose (what’s in a name), de rode draad van deze prenatale cursus, is voor mij een enorm krachtige methodiek die zich voor mij persoonlijk al meermaals heeft bewezen.

In het kader van voorgaande opleidingen volgde ik verschillende bijscholingen zoals acupressuur, rebozo-technieken, verbindende communicatie, Birth Into Being, Anna Verwaal, Spinning Babies, postnatale yoga, holistic pulsing,  enzovoort.

Doorheen mijn weg in de geboortewereld is er een fascinatie gegroeid over sensuele geboorte of hoe vrouwelijke sensualiteit kan ontstaan en kan bijdragen aan een natuurlijke bevalling. Sensualiteit tijdens geboorte  is dan ook mijn stokpaardje. Ik heb dan ook een proefwerk geschreven over dit thema “Sensuele geboorte of de geboorte van sensualiteit”. U kan dit altijd opvragen via mail. 

CONTACTEER MIJ

Contacteer me gerust voor vrijblijvende informatie. 

Of gewoon een gezellige babbel!

Nachtegaalstraat 119

2550 Kontich

+32 472 94 01 22

© Flow 2020
Privacybeleid

Website made by Okappi